Behandlingar

Varför Botox och Fillers?

När vi åldras avtar produktionen av kollagen och elastiska fibrer i huden och funktionen av hyaluronsyra i huden avtar. Hyaluronsyrans viktigaste funktion är att binda vatten och i takt med att den förändras blir huden torrare, tunnare och mindre elastisk.

Denna förändring gör att volymen som tex kindernas mjuka rundning avtar eller läppens fyllnad. Det gör att rynkor framträder mer tydligt och ansiktet kan uppfattas plattare.

I motsats till hudkrämer som man lägger på hudens yta, arbetar fillers inifrån och ut.

En filler är alltså hyalyronsyra som injiceras i huden på olika djup med en tunn tunn nål. Genom fillers kan man återskapa, skulptera eller bygga volym för att lyfta ansiktet och ge ett piggare ungdomligare uttryck. Fillern tillför huden fukt energi och volym och resultaten syns omedelbart.

Med Botox som är ett muskelavslappnande preparat kan man ta bort eller reducera rynkor samt ge ansiktet ett lyft så att man ser piggare och mer vital ut.

Filler eller botox?

Detta är individuellt och det pratar vi igenom vid din förberedande konsultation. Ibland kan en kombination ge bästa resultat och en mer hållbar effekt. I stora drag brukar man säga att Botox är bäst för dynamiska rynkor och Filler för statiska rynkor.